Beauty mythes getest: de inversion Methode van Marijke

Aan het begin van de zomer ging ik naar de kapper om de puntjes van mijn haar bij te knippen. Vrij standaard, dus lette niet heel veel op. Toen ik opkeek van mijn telefoon was mijn haar helemaal niet zoals ik wou! Er waren scheve lagen in geknipt en het was een stuk korter. Ik was helemaal niet tevreden en baalde onwijs. Ik wou juist graag mijn haar laten groeien! 

Daarom ben ik gaan zoeken naar methodes waarmee je je haar net even wat sneller kan laten groeien om die uit te testen. Een methode heet de inversion method. Het idee is dat je je hoofdhuid masseert terwijl je je hoofd op z’n kop houd. Hierdoor kunnen de oliën van je huis goed verspreid worden over je hoofdhuid en dit stimuleert groei. Voor mij klinkt het iets te mooi om waar te zijn maar als je haar te kort geknipt is ben je gek genoeg om letterlijk op z’n kop te gaan staan om dat op te lossen.

Resultaten

Ik heb nu voor een maand deze methode gebruikt. Ik voel me een beetje idioot terwijl ik dit omschrijf maar ik heb dus met mijn hoofd over de rand van de bank gehangen om mijn hoofd comfortabel op z’n kop te kunnen houden. Ik heb dagelijks voor ongeveer 4 minuten mijn huid gemasseerd  en een keer per week heb ik dit gedaan met Najel coconut balm om de haargroei nog verder te bevorderen. Dit was het resultaat: 

Mijn haar is zeker gegroeid maar waar ik vooral blij mee ben is dat mijn haar meer volume heeft. Het voelt een stuk gezonder en voller aan dan het was. Ik ben er niet zeker over of ik deze methode zou aanraden voor haargroei. Je haar groeit uit zichzelf ook en ik weet niet zeker of mijn haar werkelijk meer gegroeid is dan normaal . De onderzoeker in mij mist toch een controle proef waarin ik mijn haar een maand meet zonder deze methode te gebruiken. Toch ben ik wel erg tevreden. Als je last hebt van futloos haar is deze methode echt perfect om volume terug te krijgen in je haar!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *