De douche routine van Nannique

douche routine

Een tijdje terug deelde ik mijn avondroutine. Ook deelde ik al eerder een ochtendroutine. Voor deze blog blijven we nog even bij de routines en vertel ik je al te graag mijn douche routine. Want ja, ook deze is voor iedereen verschillend. Sommige mensen wassen twee keer hun haren, andere beginnen met scheren, weer andere douchen koud. Maar, hoe pak ik die opfrismomentjes aan?

Stap 1: afspoelen

De eerste stap is niet zo speciaal. Ik zet de douche op zo’n 36 graden en wacht tot het water warm is. vervolgens stap ik onder de douche, spoel ik me eerst goed af en zorg ik dat mijn haar goed nat is.

Stap 2: haren wassen

Wanneer mijn haar goed nat is, was ik mijn haar. Het liefst gebruik ik een shampoo die gemaakt is voor droog haar en mijn haar en hoofdhuid goed voedt, zoals deze van NeoBio. Ik sop mijn haar goed in, vooral aan de bovenkant, en spoel het vervolgens goed uit. De hoeveelheid shampoo die ik gebruik is ongeveer de grootte van twee muntstukken.

Stap 3: conditioner

Ja, ook ik houd van zacht haar en dus gebruik ik na het wassen van mijn haar een conditioner. Ik doe een klodder ter grote van een muntstuk op mijn hand en verdeel de conditioner in de punten van mijn haar. Wanneer je je haar volledig van conditioner voorziet, wordt je haar snel vet.

Stap 4: scrub/scheren

Terwijl de conditioner zijn werking doet, houd ik me bezig met andere ‘taken’. Wanneer ik mijn benen, oksels of bikinilijn moet scheren, is dit het moment daarvoor. Op de dagen dat ik me niet hoef te scheren, scrub ik graag mijn lichaam. Als scrub gebruik ik altijd een hydraterende bodyscrub, zoals deze van Human+Kind. Door deze scrub een of twee keer per week te doen, ziet je huid er een stuk verzorgder uit.

Stap 5: conditioner uitspoelen

Klaar met scheren of scrubben? Dan is het tijd om de conditioner uit mijn haren te wassen.

Stap 6: wassen

Als mijn haren uitgespoeld en klaar zijn, was ik mijn lichaam. Momenteel gebruik ik deze douchegel van Najel met jasmijn. Deze douchegel vind ik erg fijn en door de grote fles kun je er lekker lang mee doen. Verder was ik mezelf altijd gewoon met mijn handen en maak ik geen gebruik van een spons, washandje of handschoen.

Stap 7: afdrogen

Na het wassen ben ik klaar en is het tijd om onder de douche vandaan te komen. Ik ben zo’n iemand die hysterisch word omdat het verschil in temperatuur in de douche en die erbuiten zo groot is, dus ik sla direct een handdoek om mezelf heen. Ik begin altijd met mijn gezicht en nek en droog daarna altijd mijn haar af. Na mijn haar komt de rest van mijn lichaam. Wanneer ik helemaal droog ben, wikkel in mijn haar in de handdoek en ga ik door naar de laatste stap.

Stap 8: insmeren

Die laatste stap is het insmeren van mijn lichaam. Zodra mijn lichaam droog is, smeer ik mijn lichaam in met olie. Dit zorgt ervoor dat mijn huid minder droog wordt en gezonder oogt. Even in laten trekken en ik ben helemaal klaar voor de dag!

In zijn totaliteit ben ik vaak tussen de 15-20 minuten bezig. Ook kan ik écht niet koud douchen. De temperatuur van het water staat bij mij altijd op de 36 graden.

En? Komt mijn douche routine een beetje overeen met die van jou?

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *