De EHBO kit voor een (winter) dipje van Marijke

We weten allemaal hoe belangrijk het is om een goede EHBO kit in huis te hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is beter om goed voorbereid te zijn. Bijna ieder huishouden heeft wel een voorraad spullen in huis en in de auto voor als er een ongeluk gebeurt maar sommege dingen kun je niet oplossen met een pleister.

Depressie en burnout komen steeds vaker voor en worden vaak erg laat aangepakt. Goed voor jezelf zorgen blijft moeilijk en veel mensen, inclusief ik zelf, vergeten dit vaak. Om dit wat makkelijker voor mezelf te maken heb ik begin dit jaar begonnen met het maken van een EHBO kit voor dipjes die ik regelmatig aanvul. Vor ik verder uitleg wat dit inhoudt en hoe ik de kit samenstel wil ik een ding duidelijk maken: dit is voor het extra duwtje in de rug. Als je last hebt van een depressive of andere mentale problemen hebt is dit geen oplossing en raad ik het sterk aan om hulp te zoeken bij je dokter.

Een verwen pakket

Iedereen zit er wel eens een dagje doorheen en et kan makkelijk zijn om daar in te blijven hangen. Het idee van de kit is dat je een verzameling van spullen hebt die je wat beter kunnen laten voelen. Mijn kit heeft altijd iets uit de volgende categorien.

Een fijne geur

Een geur kan erg geruststellend zijn. Het kan je terugbrengen naar een specifiek moment of een plek en je ademhaling tot rust bengen. Bosbeauty heeft hele fijne wax melts en aroma diffusers die hier perfect zijn voor een rustmoment.

Verwen moment voor mijn huid

Stress heeft veel fysieke effecten en kan ook je huid beinvloeden. Een masker kan je huid dat extra’tje geven dat je nodig hebt en je ook zelf wat rust geven. Ik vindt zelf de sheet masks van orgaid echt onwijs fijn. Makkelijk om te gebruiken en een fijn geniet moment. 

Een herrinering aan thuis

Ik woon zelf in Zweden en mis mijn Familie vaak. Daarom heeft mijn kit ook wat foto’s en kaartjes van mijn familie. Ook als je niet in het buitenland woont kan ik het aanraden om iets persoonlijks van vrienden of familie toe te voegen. Iets dat je kan herrineren aan een mooi moment of een mooie plek.

Thee of iets te eten

Ik ben zelf een thee leut dus ik heb ook altijd wat thee in mijn kit. Mijn favoriet is op het moment morning sunrise van yourdailyteacup. Dit is voor mij de ultime manier om tot rust te komen. Zo kan ik mijn handen warmen, heerlijke thee drinken en even mijn hoofd leeg maken. Als je minder fan bent van thee kun je een ander sapje of een snack in de kit doen. Door stress kun je vergeten om te eten en te drinken en dit is een goede herrinering. Je kunt ook vitamine pillen in je kit doen, bijvoorbeeld de vitamine snoepjes van yummy gums. Een winterdipje kan deels komen door een vitamine tekort dus dit kan je een steuntje geven.

Voeg vooral toe wat jou beter laat voelen. Ik hoop dat dit een beetje zal helpen als je een rotdag hebt. Als je een kit maakt deel die dan vooral met bosbeauty en tag ons in je foto!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *