De haar routine van Marijke

Ongeveer 2 jaar geleden had ik mijn haar een periode fel rood geverfd. Ik wist toen helaas nog niet hoe moeilijk het is om de kleur uit je haar te krijgen. Ik heb het uiteindelijk terug geblondeerd maar daardoor was mijn haar erg beschadigd en moest ik het een stuk korter knippen dan ik wou. Dit is mijn routine om mijn haar te ondersteunen.

Kies een goede natuurlijke shampoo en was je haar niet al te vaak

Ik gebruik zelf al een paar maanden shampoo bars en ik ben er echt onwijs blij mee. Deze bars worden gemaakt van natuurlijke producten en hierdoor beschadigd je haar minder dan wanneer je normale shampoo gebruikt. Daarnaast was ik mijn haar maximaal 2 keer per week. In de blog van Lisette kun je lezen waarom je je haar zo min mogelijk moet wassen. Ook heeft ze tips om te verkomen dat je haar te vettig wordt. Hoeveel je je haar moet wassen ligt ook aan hoe vaak je sport. Als je heel intensief sport kan het zijn dat je je haar toch iets vaker moet wassen. Zorg er dan voor dat je de juiste producten gebruikt. Let er op dat je ook niet te veel schampoo gebruikt. Hierdoor droogt je haar uit en kan het pluizig worden.

Gebruik regelmatig een haarmasker

Ik probeer om de week een haarmasker te gebruiken. Masseer ook je hoofdhuid goed. Deze extra verzorging kan er voor zorgen dat je haar sterker is en sneller groeit. Ik gebruik zelf de Kokosnoot en olijf balm van Najel hiervoor. Ik maak eerst mijn haar nat. Daarna masseer ik het masker in mijn haar en laat ik het ongeveer 30 minuten zitten voor ik het uit mijn haar was.

Raak je haar niet te veel aan en draag je haar in beschermende haarstyles

Als je te veel aan je haar zit wordt het snel vettig en moet je je haar ook vaker wassen. Je kan dit voorkomen door je haar in een paardenstaart of vlecht te dragen. Zelf heb ik vrij kort haar en draag ik mijn haar liever los. Ik vlecht vaal de voorste lok van mijn haar in omdat ik daar vaker aanzit. Zo blijft mijn haar uit mijn gezicht en zit het leuk! Daarnaast is het belangrijk dat je voor sporten je haar in een beschermende haarstyle draagt. Een voorbeeld hiervan is door je haar in te vlechten. Hierdoor kan het minder snel klitten.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *