DIY spamomentje van Nannique

Nu alle beautysalons nog dicht zitten en een dagje sauna er ook nog niet in zit, betekent dat we de verzorging van onze huid geheel in onze eigen handen hebben. In deze blog vertel ik je stap voor stap hoe ik zo’n spa avondje voor mezelf organiseer. Trommel je moeder of zus op en geniet!

Stap 1: make-up verwijderen

Voor je begint met een gehele verzorgingsbeurt, is het belangrijk dat alle make-up van je gezicht verwijderd is. Ik gebruik zelf het liefst een make-up remover die hydraterend is en de huid van je ogen verzorgd. Momenteel gebruik ik deze cleasing milk van Oliv.

Stap 2: gezicht reinigen

Nadat ik mijn make-up van mijn gezicht heb gehaald, reinig ik mijn gezicht met een foam. Deze verwijderd alle andere overgebleven make-up resten en alle andere viezigheid wat zich op je huid bevindt. Hiervoor vind ik deze cleanser van Human+Kind heel fijn en gebruik ik graag koud of lauw warm water om mijn gezicht af te spoelen.

reinigen

Stap 3: scrub

Wanneer mijn gezicht goed schoon is, is het tijd voor een scrub. Ook hier gebruik ik graag een scrub die hydrateert en het liefst geen tea tree bevat. Deze scrub van Oliv vind ik heel fijn, mede door de neutrale geur en de fijne bolletjes die de scrub bevat.

Stap 4: gezichtsmasker

Na het scrubben van mijn gezicht, doe ik een masker. Hierbij kijk ik vaak waar mijn huid behoefte aan heeft en in welk soort masker ik zin heb. Zo ben ik dol op de sheet masks van Orgaid, maar vind ik een smeerbaar masker ook prettig af en toe. De smeerbare maskers breng ik altijd aan met een speciale kwast.

Stap 5: dag/nachtcrème

Om mijn gezichtsverzorging af te sluiten, gebruik ik altijd een crème. Welke crème ik gebruik, hangt af van het moment waarop ik dit spamoment doe. In de ochtend eindig ik met een dagcrème, in de avond met een nachtcrème. Gelukkig heeft Human+Kind ook een twee-in-een gezichtscrème die je voor ieder moment van de dag kunt gebruiken.

Dit zijn de vijf stappen die ik neem als ik mezelf en mijn huid even wil verwennen. In totaal ben je er zo’n 30 minuten aan kwijt, maar zijn de resultaten vaak goed zichtbaar. Dus, wanneer bouw jij je badkamer om naar een spa?

Take care!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *