Haar routine van Tiffany

Een tijdje geleden deeld ik mijn haarroutine al op deze blog. Mijn haar is mijn alles en ik vind het belangrijk dat het er goed verzorgd uit ziet. De afgelopen jaren heb ik het wat verwaarloosd, maar na een goede buurt bij de kapper, ben ik het weer beter gaan verzorgen. Sindsdien gebruik ik producten van de haarverzorgingslijn van eco cosmetics. Ik gebruik de repair shampoo, deep conditioner en haar mousse.

Eco cosmetics repair shampoo
De repair shampoo met mirte, ginkgo en jojoba is geschikt voor droog en broos haar. De met ginkgo verrijkte formule revitaliseert en beschermt de hoofdhuid. Dankzij het mirte extract blijft de hoofdhuid zacht. De haren worden glanzend en zijn makkelijk te kammen.

Mijn mening

Voorheen gebruikte ik gewoon een shampoo die geschikt was voor ieder haartype. Ik wist dat mijn haar broos was, maar daar deed ik niet tegen om het te verhelpen. Na mijn bezoek aan de kapper werd het hoog tijd om daar wel iets aan te doen. Met wat hulp kwam ik bij deze repair shampoo terecht, die ik nu al een lange tijd gebruik. Dit is ook goed te zien, mijn haar is minder broos en droog, ook glanst het weer meer. De doorkambaarheid is niet veranderd met eerst, maar dit is misschien ook, omdat ik altijd extreem veel last heb gehad van klitten en dit veranderd niet zo snel.

Eco cosmetics deep conditioner.
De deep conditioner is een haarkuur met duindoorn en olijf. Het is een intensieve conditioner die het haar beschermt tegen uitdrogen en de hoofdhuid beschermt. Met sheabutter en granaatappel extract.

Mijn mening

De deep conditioner gebruik ik natuurlijk in combinatie met de shampoo. De shampoo is voor dagelijks gebruik, maar de deep conditioner niet. Voorheen gebruikte ik elke dag een goedkope conditioner van de kruidvat. Deze conditioner deed wat die zei, het maakte mijn haar wat zachter. Dat was het ook wel.

De deep conditioner zou je eigenlijk maar 1x per week moeten gebruiken. Zelf gebruik ik hem 3x per week, omdat ik mijn haren elke dag was ivm mijn werk. Doordat ik mijn haar elke dag was is het ook logisch dat je haar droger wordt, maar het is wel noodzakelijk met mijn werk. Daarom heb ik er ook voor gekozen om de deep conditioner 3x per week te gebruiken.

De deep conditioner geeft mijn haar een zacht gevoel en het maakt mijn haar ook iets meer doorkam baar na het douchen. Ook merk ik met de deep conditioner verschil met mijn hoofdhuid. Ik heb namelijk vaak last van een hoofdhuid die vervelt. Heel raar en niet fijn, want die velletjes blijven hangen in je haar en dat ziet er natuurlijk niet zo lekker uit. Sinds ik de shampoo en deep conditioner gebruik heb ik daar een stuk minder last van.

Eco cosmetics hair mousse
Deze haarschuim met granaatappel en gojibessen is geschikt voor ieder haartype. Het geeft de basis voor meer volume en versteviging. Met anti frizz effect.

Mijn mening

De mensen die mij op @Tiffskitchenx volgen weten dat ik erg lang haar heb, want niet zo heel dik is. Om volume te brengen in lang haar heb je altijd heel veel voor nodig. Vaak heb je zoveel mousse en haarlak nodig dat je haren helemaal stijf worden van de lak en het gaat plakkerig en vies aanvoelen.

De haarschuim van eco cosmetics is anders. Deze mousse is heel licht, een stuk lichter dan de haarmousses die ik eerder heb gehad van bekende merken. Ook plakt de haarmousse van eco cosmetics een stuk minder en je haren gaan er niet stijf van staan. Er fijne mousse en je hebt er ook niet zoveel van nodig.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze producten. Al zou ik wel nog een conditioner willen zien die je dagelijks kan en mag gebruiken. DE producten van eco cosmetics zijn vegan, dieproefvrij en 100% natuurlijk. Je weet wat je in de haar stop en het is geen troep.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *