Kies je kleur van Marijke

Kies je kleur

Je hebt dit vast wel eens gehad; een vriendin draagt een hele toffe kleur lipstick, maar bij jou staat het echt niet. Hoe kom je er achter welke kleuren je goed staan en welke niet? Ik ben me recent meer gaan verdiepen in Color theory. Dit is toe te passen op make-u,  maar ook op kleding. Zo ben ik er zelf achter gekomen dat de donkere kleuren die ik vaak draag in kleding en make-up mij eigenlijk niet het beste staan. Dus hoe werkt dit? Om dit goed uit te leggen, focus ik hier enkel op huid, lippen en ogen.

Huid

Dit vind ik altijd het moeilijkste. Zeker gezien je huid er per seizoen best anders uit kan zien. Wat altijd hetzelfde blijf, is de ondertoon van je huidskleur. Je kunt een warme, neutrale of koele toon in je huidskleur hebben. Om er achter te komen welke ondertoon je huid heef,  kun je verschillende tests doen. Allereerst kun je een wit shirt aan doen of wit papier naast je gezicht houden. Als je gezicht meer geel lijkt in vergelijking tot je witte shirt heb je een warme huid. Is je huis meer rood dan heb je een koele ondertoon. Dit vind ik zelf soms wat moeilijk. Waar je ook naar kunt kijken is hoe snel je verbrand. Als je snel verbrand heb je een koelere ondertoon. Dit is bij mij zeker het geval!

Ogen

Kies je kleur

Om je ogen er het beste uit te laten zien kun je het beste een kleur kiezen die complimentair is aan je oogkleur. Complimentaire kleuren staan tegenover elkaar in de kleuren cirkel. Ik heb zelf blauwe ogen en make-up met een oranje toon heeft dus het sterkste contrast met mijn ogen. Nu ben ik zelf niet echt fan van fel oranje make-up maar je kunt wel beige tinten kiezen met een oranje toon. Als je ogen een warmere kleur hebben werkt een complimentaire koelere kleur als blauw beter.

Lippen 

Ook bij het kiezen van een lipkleur helpt het om te kijken naar de complexie van je huid. Als je net als ik een koelere ondertoon heb,  werken lipkleuren met een blauwe of koelere toon beter. Een voorbeeld is de cherry lips lipgloss. Ik heb bij mijzelf gemerkt dat mijn tanden dan zelfs witter lijken. Heb je een warmere toon in je huid dan kun je beter voor warmere tinten kiezen met een oranje ondertoon. Zoals de strawberry mouse lipgloss. Heb je een neutrale ondertoon, dan heb je geluk! Dan staan zowel warme als koelere tinten jou goed.

 

Hopelijk helpen deze tips bij het kiezen van make-up en kleding. Met zo veel keuze in kleuren kan het goed zijn om te weten wat jou het beste staat. Natuurlijk zijn er geen regels en moet je vooral gewoon doen waar jij je het beste bij voelt!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *