Mijn favoriete momentjes rust met waxmelts van Tamar

Hoe belangrijk rustmomentjes voor onszelf zijn vergeten wij als mensen vaak. Wij hoppen van de ene bezigheid naar de andere en pakken onze rust wel als we in de avond naar bed gaan. Want echte rust momenten hebben wij toch niet nodig?!

Ik weet zelf wel beter en weet daarom ook uit ervaring hoe belangrijk die momenten voor jezelf daadwerkelijk zijn. Als ik een moment voor mezelf pak doe ik het ook goed. Dan gaan er wat kaarsjes aan en laat ik erboven een waxmelt smelten. Want een rustgevende geur werkt alleen nog maar beter!

Ik heb twee vaste momenten en een moment die soms voorkomt waarbij er een waxmelt aangaat. Ik ben heel erg fan van rustige geuren. Klinkt lekker zweverig, maar voor mij zijn dat geuren zoals: vanille en kaneel. Vanille is altijd al mijn favoriet geur geweest en ik vind het ook heerlijk als mijn huis er zo lekker naar ruikt.

Mijn eerste rustmoment creëer ik altijd voor mijzelf in de ochtend. Als de wekker gegaan is pak ik altijd een paar minuten om te gaan mediteren. Via de app Meditation kies ik een meditatie thema uit en komt ik in de ochtend tot mijzelf. Soms zet ik doelen voor die dag, soms leer ik de kleine mooie momenten uit de dag te onthouden en bovenal gaat het om het meest positieve uit je dag te halen. Als ik aan het mediteren ben staan er wat kaarsjes aan en gebruik ik de geur vanille of kaneel. Na het mediteren laat ik de kaarsjes aanstaan en geniet ik ook tijdens het ontbijten van de rust. Zo blijf ik de hele ochtend in deze vibe.

Mijn tweede vaste moment is altijd in de avond. Als ik een lange en drukke dag heb gehad vind ik het heerlijk om de kaarsjes aan te steken bij de tv, een waxmelt van vanille of kaneel aan te zetten en te genieten van een bakkie kwark met wat lekkers erin en mijn favo serie op Netflix aan. Ik heb dan bijna geen lichten aan in mijn kamer, alleen die bij de bank, zodat ik het meest profijt heb van het licht van de kaarsen. Als ik dan ga slapen heerst er nog steeds een relaxte geur in huis en kan ik in bed bij het invullen van mijn drie jaar durende Q&A en mijn drie geluk-momentjes van de dag nog steeds aan hetnagenieten van de kaneel of vanillegeur.

Overdag ben ik minder fan van de vanille of kaneelgeur, omdat ik dan niet echt echt tot rust wil, of hoef te komen. Als ik in de middag thuis ben en bezig ga voor school wil ik een wat ‘fitte’ geur. Dat zijn voor mij wat verschillende fruit soorten. Denk aan mango en tropical. Soms kijken mensen mij gek aan als ik overdag wat kaarsjes aansteek, maar het gaat mij dan niet om het licht maar om de geur. Als ik bezig ga voor school, wil ik die rust hebben om mij heen. Dus geen afleiding van gekke geurtjes die je op school anders ruikt. Dus een frisse waxmelt aan en dan aan de bak gaan voor school als de geur goed door mijn huis is verspreid.

Die laatste is natuurlijk iets minder een ‘echt’ rustmoment, maar zelf ervaar ik het wel als prettig om die frisse geur in huis te hebben.

Hoe zit het bij jullie? Hebben jullie vaste rust momentjes voor jezelf? Dat je gewoon even kan ademen, relativeren en tot jezelf kan komen? Betrap jij jezelf er nu op dat jij die momentjes niet hebt, start dan klein en pak eens maximaal 5 minuten op een dag voor jezelf. Die Netflix serie kan wel wat minder vaak bekeken worden hoor en 5 minuten mis je nergens. Momenten voor jezelf zijn gewoon zo belangrijk en dan moet jij mijn woord maar voor lief nemen nu. Want je wil niet ervaren dat het belangrijk is als je te laat bent. Je moet gewoon van die momenten voor jezelf genieten.

Dikke kus, Tamar

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *