“Mijn ochtend beautyroutine” van Nannique

Voor we deur uit gaan willen we er vaak goed uit zien. Iedereen maakt zich op een andere manier klaar en gebruikt andere producten. Om jullie wat meer inspiratie te geven en een inzicht te geven in mijn beautyroutine die ik iedere ochtend doe, heb ik deze routine hieronder in een stappenplan uitgeschreven.

Stap 1: reinigen

Reinigen vind ik heel belangrijk! Deze stap sla ik dan ook nooit over. ’s Ochtends haal ik eerst een nat washandje door mijn gezicht. Vervolgens maak ik mijn gezicht net met koud water en reinig ik mijn huid met een cleansing foam. Deze foam spuit ik eerst op mijn handen en masseer ik over mijn gezicht. Daarna spoel ik hem met koud water af en droog ik mijn gezicht.

Stap 2: eye-gel

Na het reinigen breng ik een verkoelende eye-gel aan. Deze zorgt ervoor dat je zwarte vlekken iets wegtrekken en je ogen er wakkerder uitzien. Ik zelf vind dit een heerlijke manier van wakker worden, omdat de gel zo koud is. Om hem nog kouder te hebben, zou je hem ook in de koelkast kunnen bewaren.

Stap 3: tea-tree oil

Terwijl de eye-gel intrekt, ga ik door naar de volgende stap: tee-tree oil. Dit product zorgt ervoor dat je onzuiverheden minder zichtbaar worden en sneller verdwijnen. Ik doe altijd een klein beetje op een wattenstaafje en tip mijn onzuiverheden er mee aan.

Stap 4: mascara:

Ook de tee-tree oil moet intrekken en terwijl dat gebeurt, breng ik mijn mascara aan. Op dit moment gebruik ik deze vegan mascara van BoHo waar ik al eerder een review over schreef.

Stap 5: dagcreme

Dan ga ik over na de dagcreme. Ik heb zelf een huid die snel droog wordt, maar een vette T-zone heeft. Om mijn huid wel goed gehydrateerd te houden, kies ik voor een dagcreme met vitamine e. Deze verzorgt zowel mijn droge als vette huid en houd de huid de hele dag soepel, netzoals deze dagcrème van Human+Kind doet.

Stap 6: (bb cream)

Deze stap staat tussen haakjes, omdat ik alleen bb-cream aanbreng op de dagen dat het echt nodig is en ik er zin in heb. Ik gebruik persoonlijk liever bb-cream, omdat ik vind dat deze mooier in de huid wordt opgenomen dan foundation. Foundation oogt vaak snel als onnatuurlijk.

Stap 7: concealer

Wat ik wel altijd aanbreng is concealer. Ik breng de concealer aan onder mijn ogen, mijn kin en voorhoofd en dep dit in mijn huid met mijn vingers. Verder tip ik rondom mijn onzuiverheden ook iets, zodat deze minder zichtbaar worden.

Stap 8: wenkbrauwmascara

Na de concealer is het tijd voor mijn wenkbrauwen. Deze borstel ik eerst in ‘shape’ en vul ik later iets op met een wenkbrauwmascara.

Stap 9: haren

Daarna borstel ik mijn haren en breng ik een olie aan in de punten op de dagen dat het nodig is. De olie zorgt ervoor dat mijn haar minder pluizig wordt en mooier valt.

Stap 10: tandenpoetsen

Ja, ook tanden poetsen hoort wat mijn betreft in een beautyroutine! Op dit moment gebruik ik een normale tandpasta, maar ik kan deze tandpasta van Nordics erg aanraden! Verder maak ik gebruik van een tandenborstel gemaakt van bamboo. Niet alleen mooier, maak ook beter voor het milieu.

En, lijkt jouw beautyroutine een beetje op die van mij?

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *