Review Botanical Styling Mousse van Hair Wonder van Rensina

Van mezelf heb ik dik en vooral veel krullend haar, iets wat niet altijd makkelijk te stylen is. Vroeger droeg ik het dan ook altijd in een staart, want het was toch alleen maar pluizig en zwaar. Maar inmiddels weet ik beter, is mijn haar in laagjes geknipt en draag ik het vaak los. Iets wat daarbij heel belangrijk is, is een goede versteviging. Doordat mijn haar zo dik is, wordt het al snel zwaar en ‘verslappen’ de krullen. Ik heb dan ook al jaren een grote zoektocht naar de beste mousse. BosBeauty vroeg me daarom de Botanical Styling Mousse van Hair Wonder te testen.

Zonder Mousse

Botanical Styling Mousse
Afbeelding met persoon, vrouw, buiten, vasthouden  Automatisch gegenereerde beschrijving

Zoals je kunt zien is het zonder mousse of een ander haar verzorging product los niet echt mooi.. Het is vrij pluizig en droog.

Afbeelding met binnen, toiletbenodigdheden, persoon, vasthouden  Automatisch gegenereerde beschrijving

Botanical Styling Mousse

De mousse zorgt voor een sterke versteviging, meer volume en een goede conditie van het haar. Het versterkt je haar, geeft glans, body en is gemakkelijk uit te borstelen. Het is verrijkt met 8 gecertificeerd biologische ingrediënten.

Voordat ik de mousse ga gebruiken stap ik eerst onder de douche, was mijn haar en zorg dat het handdoek droog is. Ik borstel mijn haar alleen als het nat is, dus dat doe ik eerst. Hiervoor gebruik ik ook nog een anti-klit spray om het beter te kunnen borstelen en te verzorgen. Tip, deze conditioner werkt ook als anti-klit: Nourishing en Detangling Conditioner 200ml

Dat ziet er dan zo uit. Het is krullend maar nog vrij plat. Ik pak de bus haarmousse erbij en gebruik ongeveer een handvol schuim. De hoeveelheid hangt natuurlijk van je haarlengte af, maar voor mij is zo’n bolletje ter grootte van je hand eigenlijk wel genoeg. Ik breng het op de verschillende haardelen aan en kneed het als het ware in mijn haar. Vervolgens doe ik mijn haar even in een knotje om de krul te creëren. *Ik merk echt verschil of ik deze laatste stap wel of niet doe 😉

Na een tijdje gooi ik mijn haar los, kneed het nog even en dan ben ik ready to go! Ik laat mijn van zichzelf haar opdrogen want een fohn moet ik echt niet gebruiken. Zoals je ziet zijn er vele krullen.

Ik ben echt heel erg blij met de vondst van deze mousse! Waar andere merken al na een paar uur of halve dag weg waren blijft deze mousse goed zitten. Het ruikt erg lekker, is gemakkelijk in gebruik en zelfs op de tweede dag is mijn haar los nog mooi (zie foto’s – links dag 1, rechts dag 2). Hier ben ik erg blij mee, want ik was niet elke dag mijn haar. Het is op de tweede dag wel iets uitgezakt door het slapen, maar het ziet er nog heel mooi uit.
Daarnaast wordt je haar ook niet vet van deze mousse.

Zoals jullie vast al merken kan ik mijn zoektocht staken en heb ik dé mousse gevonden voor mijn krullende haar. Uiteraard ben ik nu ook benieuwd naar de andere producten van dit mooie botanische merk.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *