Review Charcoal Matcha Whitening Toothpaste van Nannique

Witte tanden, dat is iets waar we stiekem allemaal wel van dromen toch? Ik in ieder geval wel. Helaas kan ik vaak poetsen wat ik wil, met welke tandenborstel dan ook, maar die gele gloed gaat niet van mijn tanden af. Maar toen BosBeauty met deze tandpasta aankwam, wilde ik het wel een kans geven. Benieuwd wat het resultaat was? Lees gauw verder!

Over de tandpasta zelf

Voor ik het met jullie ga hebben over de resultaten en mijn mening over de tandpasta, wil ik eerst wat informatie geven over de tandpasta op zich. Want tandpasta met matcha? Daar had ik nog nooit van gehoord… jij wel?

Oke, de tandpasta bevat dus matcha, een groene thee-extract. Maar verder zit er ook actieve kool in en Nordics is het eerste merk wat deze twee krachtige ingrediënten in een tandpasta combineert. De actieve kool is een alternatief voor het bleken van tanden op een natuurlijke wijze. Het brengt de aangeboren witte kleur van het glazuur van je tanden naar boven, zonder gevoeligheid of schadelijke gevolgen. De matcha die in de tandpasta zit is rijk aan antioxidanten die weefsels beschermen tegen vrij radicalen (stoffen die schade aan weefsels kunnen brengen). Over de ingrediënten van de tandpasta is dus goed nagedacht, om je tanden op een zo schadelijkvrije mogelijke manier te bleken. Verder is de tandpasta geheel vegan, ideaal!

Wat vind ik van de tandpasta?

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar met zwarte dingen verwacht ik altijd een dropsmaak. Jammer genoeg zat deze niet aan de tandpasta, maar wanneer je niet zo veel van drop houdt als mij, is dat geen probleem 😉

Nordics belooft je de beste tandpastasmaak die er is, maar helaas vond ik hem persoonlijk niet zo lekker. De smaak van de tandpasta is erg scherp, alsof je 3 Fisherman Friends in je mond stopt… Gelukkig raak je snel aan de smaak gewend en na zo’n 2 dagen deed de smaak me er eigenlijk niet meer zo toe. Ik vond het juist fijn dat je na het poetsen zon frisse adem had!

Omdat de tandpasta zwart is, was ik bang dat er een grijze gloed over mijn tanden zou blijven hangen na het poetsen. Dit is gelukkig helemaal niet het geval met deze tandpasta. Ook tijdens het poetsen worden je tanden niet zo zwart. Je spoelt de pasta er zo van af, zonder dat er resten achterblijven. Heel fijn, want niks is zo gênant als met zwarte tanden of resten van de tandpasta tussen je tanden, de dag door moeten gaan.

De resultaten

Tot nu toe ben ik alleen maar positief over de pasta, maar zijn de resultaten ook om blij van te worden? Ik verklap je vast: je mag best een sprongetje in de lucht maken met deze tandpasta! Na de eerste keer zag ik eigenlijk niet direct verschil, maar dit is logisch. Echter, na twee dagen begon ik echt wel verschil te zien. Mijn tanden waren na deze twee dagen niet zo zeer witter geworden, maar de gele gloed was een stuk minder.

Het is moeilijk om foto’s te vergelijken, omdat je telkens te maken hebt met ander licht, maar toch wil ik jullie de verschillen met beelden laten zien.

De eerste foto hieronder was op de dag dat ik met de tandpasta begon, de tweede foto is precies een week later.

Zoals je ziet, is de gele gloed stukken minder en komt het witte van mijn tanden naar voren (zoals de actieve kool belooft)

Maar omdat je na één week niet kunt zeggen of een tandpasta zijn werking heeft, heb ik voor jullie bijna mijn hele tube voor deze review gebruikt! Hieronder zie je weer de eerste twee fotos: het startpunt en het resultaat naar een week. Maar ook zie je een derde foto met de resultaten van vier weken poetsen. En zeg nou eerlijk: dat verschil zie je toch echt wel, toch?

Mijn tanden zijn een heel stuk witter geworden na het gebruik van deze tandpasta en hoewel dat moeilijk is om te laten zien op foto’s, zie ik het zelf wel heel duidelijk wanneer ik in de spiegel kijk. Ik geef deze tandpasta een dikke 8,5 en ga hem zeker vaker bestellen!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *