Review Deodorant Lekkerineenpotje van Nannique

Als er één ding is die we allemaal gebruiken (hoop ik), is het wel deodorant. Geen wonder dat er dan ook zo veel verschillende varianten en geuren te vinden zijn. Maar de deodorant van Lekkerineenpotje was volledig nieuw voor mij en gelijk een die al mijn verwachtingen overtrof. Benieuwd? Lees hieronder wat ik ervan vond!

De deodorant zelf

Van BosBeauty kreeg ik deze deo thuisgestuurd en gelijk dacht ik: ‘iewl… ik ga mijn deo toch niet onder mijn oksels SMEREN?’ En toen keek ik naar de geur: pepermunt en rozemarijn. Gekker kon het niet worden…

Toch verdiepte ik me even waarom ik deze deo juist wél moest gebruiken. Zo zijn de deodoranten van Lekkerineenpotje gemaakt op basis van zuiveringszout, kokosolie en sheaboter. Met slechts één keer smeren per dag zou je de hele dag fris ruiken. Verder is deze deodorant geheel plantaardig en niet getest op dieren. Daar worden we stiekem ook erg gelukkig van! Maar dan het zuiveringszout. Dit zout zou ervoor moeten zorgen dat je poriën niet verstopt raken en je dus geen nare geurtjes aan kunt maken, doordat er geen bacteriën aanwezig zijn. De deodorant geeft dus niet alleen een lekkere geur, hij voorkomt ook een vieze geur. Dat is veel belovend!

Mijn mening en ervaring

Ik kan je vertellen dat ik niet erg warm werd van het idee dat ik mijn deo onder mijn oksels moest smeren, dus waste ik ze de eerste paar keren extra goed. Toen ik voor de eerste keer het potje openmaakte en rook, rook ik eigenlijk tandpasta. Niet perse de geur die ik zelf zou kiezen voor een deo. Toch vond ik hem eigenlijk wel heel lekker fris en kon ik inzien dat dit inderdaad wel eens een goede geur voor een deo zou kunnen zijn.

Bij het aanbrengen van de deo lijkt het alsof je een bodybutter aanbrengt op je huid. En na de eerste dag met deze deo rond gelopen te hebben, waren mijn oksels ook een stuk zachter geworden en zag de huid er verzorgder uit.

Wel plakt de deo na het aanbrengen in het begin een beetje, maar dit is na zo’n 1 minuut al weg. De geur ruik je direct goed, maar subtiel. En eigenlijk ben ik heel blij met deze geur, omdat hij écht fris ruikt. Ik bracht de deo vaak rond 10:00 aan en meestal rook ik hem om 18:00 nog redelijk goed. Ja, de geur was iets vervaagt, maar ik had nog nooit een deo gevonden die zo lang bleef hangen.

Ik werd ook wel benieuwd hoe deze deo het vol ging houden tijdens het sporten…

De volgende dag smeerde ik dus een lekker portie deo in mijn oksels voor mijn work-out. Er stond een HIT (High Intensity Training) op de planning, dus droge oksels houden stond niet op planning. Ik heb een gevoelige huid en met een normale deo prikt mijn huid vrij snel door het zweten. Nu had ik daar helemaal geen last van, dus dat was al een groot pluspunt. Tijdens het sporten rook ik niet veel van de deo, misschien ook omdat ik daar helemaal niet mee bezig was op dat moment. Maar na het sporten was ik pas écht verbaast. Ik rook aan mijn oksels (jawel, heel charmant), maar er was geen zweetlucht te bekennen. Ik rook neutraal en zelfs met een licht tintje van de mint. Ik was al zo lang op zoek naar een goede deo voor het sporten, maar vanaf nu hoef ik niet meer verder te zoeken!

Conclusie

Zoals ik al eerder zei, had ik een beetje wantrouwen in deze deo. Maar, dit product overtreft echt al mijn verwachtingen! Ja, hij is misschien wat minder handig in gebruik, omdat je niet zo maar onder je oksels gaat smeren in, bijvoorbeeld, de klas. Maar zo’n klein potje is wel heel gemakkelijk om met je mee te nemen. Verder is deze geur hartstikke lekker en goed voor zowel mannen als vrouwen. De deo werkt langer dan een deodorant uit een spuitfles, mede door het zuiveringszout. Tijdens en na het sporten blijf je fris ruiken en is de geur van zweet nergens te bekennen. Ik geef deze deo van Lekkerineenpotje dan ook een dikke 9!  

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *