Review Human + Kind Day&Night Cream van Puurjuul

Hoi! Vandaag deel ik een review met jullie van de human+kind day and night crème.

Ik sta nog in het begin van het gebruik van natuurlijke producten en was daarom extra blij toen het pakketje met onder andere deze crème bezorgt werd. Ik gebruikte tot hiervoor nog een dagcreme van een A-merk uit de dichtst bij zijnde drogist hier in het dorp. Met de achterliggende reden dat het vooral erg makkelijk was. Natuurlijk weet ik en ik denk vele met mij ook wel dat niet al deze crèmes zo verantwoord en duurzaam zijn. Wil je meer over duurzame cosmetica weten, dan raad ik je aan even mijn vorige blog te lezen.

Over de human+kind day and night creme:

Deze crème is 100% natuurlijk en dierproefvrij of te wel VEGAN. Op de verpakking staat dan ook dat dit product geen parabenen bevat, wat inhoud dat het ook geschikt is voor mensen die hier niet goed op reageren. De crème bevat extracten van onder andere: avocado olie wat verzachtend werkt voor een gevoelige huid. Ook zorgt de crème naar zeggen voor elasticiteit en stevigheid van de huid. Het zorgt voor een 24 uur hydratatie. (hydrateren is het inbrengen van vocht aan de huid waardoor het soepel en glad blijft.

Wat zijn de ingrediënten?

Aqua, Caprylic / CaprineTriglyceride, Centella, Asicatica Extract, tricapryline, Glycerine, Cetearylalcohol, natriumstearoyllactylaat, Persea Gratissima (Avocado) Oil, sucrosestearaat, Stellaria Media (vogelmuur) Extract, Rosa rubginosa (Rozenbottel) Seed Oil, Althaea Officinalis (Heemst) Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, tocoferol, xanthaangom, Benzyl Alcohol, dehydroazijnzuur, kaliumsorbaat, natriumbenzoaat, Parfum, Linalool, Hexyl Cinnamal

Hoe gebruik je dit product?

Eigenlijk spreekt het wel voor zich! De dag en nacht créme gebruik je dagelijks zowel s ’ochtends als s ’avonds op een gereinigde huid.

Wat vind ik ervan?

Ik geef toe dat ik een beginneling ben ik het gebruik van natuurlijke producten. Een reden hiervan is ook dat ik vrij weinig make-up gebruik (en hier dus geen keuze in hoef te maken) en daarnaast gebruikte ik vooral de producten die in huis stonden. Ik ben me er wel altijd bewust van geweest dat ook in verzorgingsproducten veel ‘troep’ zit. In actie overgaan vind ik dan altijd nog wel lastig. Des te meer blij ik was met het pakketje waarin onder andere deze crème in zat.

Allereerst even mijn complimenten voor de verpakking! Super gaaf design zowel deze crème als de andere producten van human+kind zien er super mooi uit! Naast dat de verpakking er leuk uit ziet, vind ik de verpakking ook erg handig. De crème zit namelijk in een tube en niet in een potje! Want iedereen kent die struggle wel van crème onder je nagels bij het gebruik van een potje. Hier dus niet aan de orde 😉

Na het reinigen van mijn huid smeer ik de crème op mijn gezicht…

Mijn eerste reactie was, koud! Een verkoelende crème dus! Erg fijn voor de warme dagen die er aan zitten te komen. Ook fijn voor je huid trouwens! Nu heb ik geen moeilijke huid (even afkloppen), maar ik kan me voorstellen dat dit ook erg fijn is voor een branderige huid, dit omdat het verkoelend werkt. De crème smeert makkelijk uit en is niet vettig! Wat ik een prettig pluspunt vind want de meeste dag/nacht crèmes zijn nogal vettig en drogen niet op. Deze crème daar in tegen trekt snel in de huid.

De geur vindt ik wel wat muffig vergeleken met de andere producten van human+kind, die namelijk super lekker ruiken. Dat is voor mij het enige minpuntje, ik houd namelijk wel van geurtjes aan een verzorgingsproduct. Ik kan me ook voorstellen dat niet iedereen dit fijn vindt.

Voor de rest ben ik zeer tevreden 😊 Vooral de looks! Hihi, maar daar gaat het niet om.. Nee hoor, een fijne crème met nog fijnere, natuurlijke ingrediënten.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *