Review Human+Kind van Serena

Voor mijn allereerste blog testen we de wash-off facial cleanser en day+night cream van human+kind. Deze zijn bedoeld om de oneffenheden rondom mijn gezicht aan te pakken waar in mijn geval de focus voornamelijk ligt op het voorhoofd. Mijn voorhoofd zit sinds ruim een jaar vol met onderhuidse bultjes die in vlagen komen en gaan. Omdat ze de laatste paar weken eigelijk alleen zijn gekomen en niet meer weg gingen, was het voor mij tijd hier iets aan te doen. Ik ben benieuwd!

Mijn eerste indruk; wat ruiken ze lekker!! Waarom kunnen we tegenwoordig haast het opmaken van ons bed overlaten aan robots, kunnen we voedsel printen maar kunnen we niet door een computer of telefoonschermpje een geur doorgeven? Ik snap er niks van.

Omdat het minimaal 21 dagen nodig heeft voordat de creme en reinigingsgel hun werking kunnen doen, zal ik het proces wekelijks bijhouden. De creme smeert goed uit en voelt niet al te vettig aan. Gek genoeg laat het wel rode vlekken achter die warm aanvoelen. Deze verdwijnen zo goed als, na een halfuur. Zie het als een tijdelijke allergische reactie, het voelt niet prettig maar wellicht doet het dan zijn werking (of kan ik er gewoon niet tegen) Omdat het vrij snel weer verdwijnt, heb ik heb er niet al te veel last van dus zet ik gewoon door. De reinigingsgel gebruik ik sochtends en savonds voor ik de creme aanbreng. Deze laat in tegenstelling tot de creme, een koel effect achter. Deze is makkelijk aan te brengen en is ook weer gemakkelijk af te spoelen.

Voor gebruik:

Dit was mijn huid voor ik begon met het gebruiken van de gezichtsproducten. Op de tweede foto zie je mijn huid na het gebruik van de producten om je een indruk te geven van hoe mijn huid erop reageert.

Na 1 week:

We zijn inmiddels een week verder. De rode nagloed is nog steeds aanwezig na het gebruiken van de producten. De bultjes zijn inmiddels iets minder, geen wereld van verschil maar wel minder dan voorheen. Ik ben benieuwd wat de komende twee weken voor mijn huid gaan doen, so far so good..

Na 2 weken:

Na overleg met bosbeauty zijn we tot het besluit gekomen het gebruik van de creme stop te zetten aangezien het voor mij geen succes was. De rode gloed leek naar mate het gebruik verstrekte, toe te nemen wat een onprettig gevoel achterliet. Niet getreurd.. ik zet het gebruik van de reinigingsgel wél voort (hier reageert mijn huid niet geïrriteerd op) en er is een alternatief voor de creme onderweg! Dit is mijn huid na 2 weken. Ik zie weinig verschil ten opzichte van vorige week maar geduld is een schone zaak dus we wachten nog eventjes! 🙂

Na 3 weken:

Goed nieuws: De nieuwe creme is binnengekomen !!! Voor ik daar meer over vertel, even een kleine update van mijn huid. Ik durf het bijna niet te zeggen maar bijna alle bultjes zijn zo goed als- of bezig met verdwijnen. Daarnaast voelt mijn huid helemaal niet meer vet aan en is het jeukerige gevoel ook verdwenen. Omdat ik deze bultjes vaker in vlagen heb gekregen (die vervolgens weer verdwenen om daarna zo goed als terug te komen) kijk ik het nog een weekje aan. Volgende week dus meer!

De crème die ik heb ontvangen is de Aloë Vera Crème (zie foto). Het is de bedoeling dat deze s’ochtends en s’avonds wordt aangebracht op gezicht om vervolgens in de huid te masseren. Tot zover ben ik tevreden met het gebruik van de crème. Hij brengt gemakkelijk aan, heeft een verfrissende geur en laat de huid zacht en gehydrateerd achter. In tegenstelling tot de vorige crème, reageert mijn huid hier niet geïrriteerd op, erg benieuwd wat deze de komende weken gaat doen dus!

We zijn inmiddels 2 weken verder en ik moet helaas melden dat de bultjes weer zo goed als terug zijn gekomen. Als we kijken naar mijn huid voordat ik aan de creme begon en deze vergelijk met mijn huid van nu zie ik wel een stukje verbetering maar helaas zijn er wel weer wat bultjes ten opzichte van vorige week bijgekomen. Dat betekent natuurlijk niet dat ik het gebruik van de crèmes nu stop ga zetten want het heeft zeker wel iets kunnen betekenen voor mijn huid en het is beter dan alle chemische make-up removers van de kruidvat.

Natuurlijk werkt een crème voor iedereen anders en pakt het op elke huid anders uit. Ongeacht dat mijn bultjes (in een mindere hoeveelheid) zijn teruggekomen raad ik de creme alsnog aan als je zoekt naar een natuurlijke, pure gezichtscleanser en creme die mogelijk ook nog eens de strijd aan gaan met de oneffenheden op je huid! 😉

Tot snel!

Liefs Serena

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *