Review Konjac Spons Green tea van Nannique

Toen ik een tijdje geleden van BosBeauty een berichtje kreeg met de mededeling dat ik een spons voor het reinigen van mijn gezicht mocht testen, moest ik even twee keer lezen. Een spons voor mijn gezicht? Auw! Gelukkig viel het me alleen maar mee en heeft hij geweldige resultaten gebracht.

Een konjac spons, wat is het?

Ja, ik hoor jou ook denken ‘je gezicht wassen met een spons?!’, maar ik leg het je uit. Deze Konjac spons van Benecos is een 100% natuurlijke spons, gemaakt van plantenwortels van de Konnyaku plant uit Azië. Dit maakt de spons niet alleen vegan maar ook nog eens geheel biologisch afbreekbaar. Kijk, daar worden we gelukkig van!

Wat belooft de spons?

Er zijn verschillende kleuren sponsen, met ieder hun eigen werking per huidtype. Over het algemeen zorgt een konjac spons voor een milde, effectieve reiniging van ieder huidtype. Wanneer je de spons dagelijks gebruikt, verzeker je jezelf niet alleen van een geweldig schone huid, je stimuleert ook de bloedcirculatie in je gezicht. Dat laatste zorgt voor een stralende huid.

Omdat ik een droge huid heb, maar een vette T-zone, koos ik voor de groene spons die van groene thee is voorzien. Deze groene thee-extracten zorgen ervoor dat deze T-zone minder vettig wordt en zorgt tegelijkertijd voor een gereinigde droge huid. Wil je weten welke spons het beste is voor jouw huid? Vindt jouw spons hier!

Hierboven zie je de spons wanneer hij droog is. Na het eerste gebruik kun je de spons simpelweg onder de kraan nat maken en je huid reinigen.

Hoe gebruik je de spons?

Het merk geeft aan dat je de spons voor het eerste gebruik 15 minuten in het water moet leggen. Dit deed ik ook voor mijn eerste gebruik en al snel zag ik de spons in volume toenemen. Als de spons goed nat is, maak je cirkelvormige bewegingen over je gezicht. Je zult merken dat je geen kracht hoeft te geven, maar de spons direct aan het werk gaat. Wanneer je klaar bent, spoel je de spons goed uit en hang je hem ergen op om te drogen.

Mijn mening over de konjac spons

Zoals ik al eerder vertelde, heeft de spons goede resultaten gebracht. Bij mijn eerste gebruik was ik nog een beetje huiverig, maar al snel voelde het reinigen van mijn gezicht als een gezichtsmassage. Omdat het merk aanraadt om voor een nog beter gevoel gebruik te maken van een cleaning foam, deed ik dit ook. Gebruik bijvoorbeeld deze cleanser en spuit hiervan een beetje op je spons voor gebruik. Ik merkte dat het wat soepeler ging wanneer je gebruik maakte van een foam tijdens het reinigen.

Na 3 dagen merkte ik al iets op: mijn T-zone was een heel stuk minder vet! Dit was een heerlijk gevoel. De droge huid werd niet zichtbaar aangepakt, maar voelde wel geheel schoon. Ook merkte ik dat ik mijn puistjes en mee-eters sneller en makkelijker uit kon knijpen. Dit komt omdat de spons je poriën dieper reinigt dan je normaal bereikt met je handen of gewoon een cleanser.

Ik ben fan van deze spons en geef hem dan ook een 8,5! Niet alleen omdat mijn huid een stuk minder vet is, maar ook omdat het een heerlijk gevoel is om je huid te reinigen met deze spons. Na een lange dag is het heel rustgevend en ’s ochtends kijk ik er naar uit om mezelf te verwennen.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *