Review natuurlijke deodorant van We Love The Planet van Lisette

Vandaag een review over mijn meest favoriete product van de webshop, namelijk de 100% natuurlijke deodorant van We Love The Planet. Aangezien ik werk als personal trainer, is het belangrijk dat ik gedurende dag lekker ruik. Omdat ik veel beweeg, kan het soms zijn dat ik meer zweet. Om die reden vind ik het dan ook belangrijk dat ik een goede deodorant heb die mij gedurende dag fris laat ruiken. En ik kan je vertellen, die heb ik gevonden!

we love the planet

Inmiddels gebruik ik de Deodorant Crème al meer dan een half jaar. Sinds kort heb ik ook de deodorant stick aangeschaft, waardoor ik de voor en na delen voor jullie heb kunnen testen. Waarom moet je kiezen voor een crème of voor een stick? Maar allereest is het belangrijk om te delen waarom een natuurlijke deodorant zo belangrijk is voor de huid en voor de planeet.

Natuurlijke deodorant VS synthetische deodorant

NatuurlijkeSynthetische
Gemaakt van natuurlijke aardmineralenGemaakt van alcohol, parabenen, triclosan en silica
De geur komt van plantenextractenGeur komt vanuit parfum en geurstoffen
Werkt samen met je huid en houdt deze gezondSluit de huid af en kan huidirritaties en ongemak veroorzaken.

Kunstmatige deo voorkomt dat je transpireert of zweet. De ingrediënten zorgen voor een tijdelijke blokkade in de zweetkanalen, waardoor de zweetstroom naar het huidoppervlak wordt gestopt. Dit is een effectieve manier om het zweten te stoppen, maar is niet gezond voor ons lichaam, omdat het zweet dat probeert via de verstopte poriën naar buiten te gaan irritatie kan veroorzaken en ontstekingen die zich verder kunnen verspreiden. Het houdt de afvoer van giftige stoffen tegen en het vermogen om de lichaamstemperatuur te reguleren wordt verminderd.

Als je dit leest, ben je natuurlijk benieuwd hoe de natuurlijke deo werkt. De natuurlijke deo van We Love The Planet heeft als basis een combinatie van onder andere bijenwas, kokosolie en maiszetmeelpoeder die de deodorant goed smeerbaar maken en je huid fluweelzacht maakt. Door de aanwezigheid van zuiveringszout worden de transpiratiegeurtjes op een natuurlijke manier geneutraliseerd. De deodoranten worden geleverd in stevige, kleine blikjes of in stevig kartonnen stickjes. Hier is heel bewust voor gekozen. Blik heeft in Nederland een recyclingpercentage van 95% en is daarmee de best gerecyclede verpakkingssoort.

Nu je weet wat de voordelen zijn van de natuurlijke deo, zal ik mijn ervaring met je delen. We Love The Planet verkoopt namelijk hun deo in een blikje of in een stick. Hoe weet je welk product beter bij je past en wat moet je kiezen?

Deodorant in een blikje

Deze deo moet je aanbrengen met je vinger. Ik kan mij voorstellen dat veel van jullie dit een vies idee vinden. Zelf breng ik de deo in de ochtend aan op een gewassen oksel, waardoor het aanbrengen met de vinger erg prettig werkt. Ik hoef soms maar één keer per dag de deo aan te brengen, omdat je huid minder zweet produceert als je werkt met een natuurlijke deo. Zodra je weer gaat zweten komt de deo lucht weer vrij en ruikt je zweet dus naar bloemetjes.

Voordelen:

 • Het potje zit goed dicht
 • Gaat langer mee dan een stick
 • Bepaal zelf hoeveel je aanbrengt
 • Makkelijk mee te nemen
 • Omdat je een schone vinger gebruikt bij het aanbrengen, wordt de deo zelf niet vies
 • Hygiënischer om met iemand te delen

Nadelen:

 • Je moet het aanbrengen met je vinger
 • Als het potje in een koude omgeving wordt bewaard, wordt de deo hard

Deodorant in een stick

Ik kan mij voorstellen dat de meeste van jullie een stick kiezen boven een potje. Zelf vind ik het potje wel prettiger, maar ik zal jullie mijn ervaringen delen van de stick in vergelijking tot het blikje.

Voordelen:

 • Makkelijk aan te brengen
 • Prettiger om aan te brengen als je zweet

Nadelen:

 • Dop valt makkelijk van de deo af
 • Grote verpakking
 • Deo wordt iets sneller vies doordat het direct contact heeft met je huid
 • Kan minder lang mee dan een blikje, omdat je onbewust meer aanbrengt

Ik hoop dat je iets met mijn ervaringen kan. Ik weet zeker dat je onwijs blij zult zijn met deze aanpassing, en het milieu ook! Geloof me, als je het blikje aanschaft bespaart het op langer termijn ook nog eens geld, omdat je er langer mee kan doen vergeleken met normale deo.  Als je niet weet welke geur je moet kiezen, mijn favoriete geur is Sweet Serenity.

Ik hoef in ieder geval nooit meer iets anders!

Liefs, Lisette

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *