Review Uoga Uoga vegan shampoo & conditioner van Nannique

Vlak voor mijn vertrek naar Tenerife ontving ik een pakketje van BosBeauty met onder andere deze shampoo en conditioner. Ondertussen woon ik al een tijdje op dit eiland en begin ik op de bodem te raken van deze producten, tijd voor een review dus!

Wat belooft de shampoo?

Ik ontving de vegan shampoo Fairy’s Boeket, een shampoo voor normaal haar. Uoga Uoga gebruikt alleen natuurlijke producten en ook in de ingrediënten van deze shampoo is dat terug te vinden. De shampoo bevat stoffen afkomstig van kokosnoot, palmolie en glucose en is verrijkt met een kruidenboeket die ervoor zorgt dat je haar sterker wordt. De kruiden die in het kruidenboeket zitten, zorgen ervoor dat je hoofdhuid gevoed wordt, haar verlies wordt tegengegaan, je haar zacht en glanzend wordt en roos wordt voorkomen. Er zijn nog meer ingrediënten die ieder hun eigen voordelen hebben, maar dit zijn wat mijn betreft de beloftes van de shampoo die er het meest uitspringen. Verder zegt het merk dat deze shampoo je haar de hele dag door lekker laat ruiken.

Wat belooft de conditioner?

De conditioner die ik ontving was de Vegan Finally. Ik vind dat Uoga Uoga zelf een hele mooi zin heeft om de werking van deze conditioner duidelijk te maken: ‘Als je haar moe, beschadigd, uitgedroogd, door glans of uitgeput is door verven en andere chemische procedures, is dit product precies wat je nodig hebt!’ De conditioner werkt dus als een soort reparatie van je haar en belooft je haar glad, glanzend, gevoed en gehydrateerd achter te laten. Verder kun je er na gebruik makkelijk doorheen borstelen.

Hoe bevielen de producten?

Allereerst: wauw, als je je badkamer écht lekker wil laten ruiken en jezelf even wilt verwennen met lekkere, rustgevende geuren, verdienen beide producten wat mijn betreft een dikke 10! Echter, lieten de shampoo en conditioner me op de meeste vlakken een beetje in de steek. Ik heb veel last van haaruitval en was dus vooral enthousiast om deze twee producten die haar uitval tegen gaan te proberen. Helaas zag ik hierin geen resultaat… Wat ik wel merkte was dat mijn hoofdhuid rustiger werd en minder talg aanmaakte, waardoor mijn haar ook minder vet werd. Dit maakte me heel gelukkig, want ik heb dagen waarop ik 20.000 stappen zet op mijn werk én in de brandende zon sta. Hoewel mijn haar ook niet perse zachter werd, zag het er wel verzorgd en glanzend uit. Maar waar de conditioner belooft dat het uitgedroogd haar een handje helpt, bleef mijn haar tegelijkertijd wel stug. Ook had ik na het gebruik vaak pluizig haar en kon ik niet zo makkelijk door mijn haar borstelen zoals ik had verwacht na de belofte van de conditioner. Wat ik verder wel heel positief vond, was de duur van de beide producten. Op het eerste ogenblik verwachte ik dat ik niet heel lang met de producten zou kunnen doen, maar je kunt ze sowieso twee maanden gebruiken!

Conclusie

Als ik kijk naar het resultaat dat de shampoo en conditioner hebben geleverd ten opzichte van de beloftes, zou ik deze producten niet snel nog een keer kopen. Natuurlijk is ieder haar anders en reageert iedereen anders op bepaalde producten en stoffen. Ik zal je dan ook zeker niet afraden om deze shampoo en conditioner te proberen en te zien hoe ze bij jou aanslaan. Wat voor mij de grote voordelen waren, waren de heerlijke geuren van beide producten die echt zorgen voor een rustgevende douche. Daarbij komt het feit dat mijn hoofdhuid rustiger werd en mijn haar er glanzend uit zag, ondanks de stugheid. Bovendien kun je twee maanden met de producten doen, wat veel langer is dan ik van te voren had verwacht. Persoonlijk zou ik beide producten een 6,5 geven en ik ben heel benieuwd om van jou te horen of de shampoo en de conditioner bij jou wel al hun beloftes nakomen 😊

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *