Review vegan face scrub Human and Kind van Lisette

Sinds mijn hormonen na mijn pubertijd zijn veranderd ben ik al opzoek naar een verzorgingsproduct waar mijn gezicht goed op reageert. Ik heb snel last van oneffenheden en heb heel veel producten geprobeerd. Nu gebruik ik al een paar maanden de wash-off facial cleanser van human + kind en daar reageerde mijn gezicht onwijs goed op. Om die reden was ik onwijs benieuwd naar de face scrub van deze lijn.

De face scrub

Alle producten van Human and Kind zijn vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, vrij van parabenen en andere chemische toevoegingen. De ingrediënten zorgen voor een vermindering van allergische reacties, verstopte poriën en andere irritaties van de huid.

De face vegan scrub van Human and Kind is geschikt voor alle huidtypen. Ik heb een gevoelige huid en heb snel last van puistjes. Voor mij is het daardoor extra belangrijk om mijn huid goed te reinigen en extra voorzichtig te zijn met welke producten in gebruik.

Mijn mening

Ik gebruik de scrub ongeveer 1 tot 2 keer per week. De scrub is heel fijn waardoor je gezicht niet snel beschadigt raakt.  Naast de scrub gebruik ik elke ochtend en avond de wash of facial cleanser waardoor mijn huid altijd goed gereinigd blijft.

Tot nu toe ben ik heel enthousiast over de scrub. Mijn gezicht voelt na het gebruik van de scrub heel glad aan en ik krijg geen extra rode huid na gebruik.  Mijn huid voelt heel schoon en lekker. De scrub is heel fijn wat het erg prettig maakt als je een gevoelige huid hebt.  Het heeft een frisse geur wat niet overheersend is.

Gebruik

Een normale tot vette huid kun je doorgaans een tot twee keer per week scrubben. Bij een gevoelige en droge huid moet je voorzichtiger zijn en het scrubben beperken tot één keer in week. Scrubben niet schrobben Pas op: ‘scrubben’ is niet ‘schrobben’, ga altijd voorzichtig te werk.

Als ik scrub dan doe ik dit altijd in de avond voordat ik ga slapen. Ik maak eerst mijn gezicht nat met lauw water en masseer vervolgens een klein beetje scrub op de huid. Ik maak altijd kleine ronde bewegingen en ga mijn hele gezicht, op mijn ogen en lippen na, bij langs. Vervolgens was ik het weer met lauw water af en doe een heerlijke verzorgende crème op mijn gezicht. Als ik mijn huid extra goed wil verzorgen, dan doe ik na de scrub een lekker maskertje op en kom ik helemaal tot rust.

Resultaat

Sinds ik gebruik maak van de gezichtsverzorging lijn van Human + Kind heb ik veel minder last van puistjes. Mijn huid voelt verzorgder en gladder aan. Natuurlijk heb ik af en toe nog wel eens last van stress of ongesteldheids puistjes, maar dit is aanzienlijk minder dan eerst. Ik ben gestopt met zoeken en blijf heel enthousiast gebruik maken van de scrub en de wash-off facial cleanser.  Het is nu onderdeel geworden van mijn ochtend en avond routine.

Wat ik een extra plus punt vind aan de producten van Human + kind is dat de verpakking mee mag in de handbagage als je gaat vliegen. Op deze manier kan ik altijd mijn gezichtreiniger mee nemen als ik op vakantie ga!

Veel Liefs, Lisette
@fitwithlisette

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *