Review zonnebrand van Nannique

Van kinds af aan hoor je iedere zomer elke dag dezelfde zin: ‘Smeer je in!’ En hoe irritant het toen ook was (en stiekem nog steeds is), het is wel erg belangrijk om je goed in te smeren tegen de zon. Toen ik twee weken geleden naar het Healthyfest ging, kreeg ik dan ook een pakketje met zonbescherming van BosBeauty thuis. Hierin zat onder andere deze zonnebrandspray. Benieuwd hoe deze mij beviel? Lees gauw verder!

Wat belooft het product?

Allereerst verzekert het product om je huid te beschermen, logisch. Verder biedt de spray ook een verzorging voor de huid, door verschillende ingrediënten. Denk hierbij aan granaatappelpitten tegen vochtverlies en arganolie die je huidt soepel houdt en veroudering tegen gaat. De vitamine E in de spray vertraagt de oxidatieprocessen op de huid. Allemaal ideale kenmerken, maar dit is niet het enige. De spray is ook nog eens 100% natuurlijk, vegan, dierproefvrij én Co2 neutraal geproduceerd. Allemaal kenmerken waar ik persoonlijk erg blij van wordt.

Het gebruik en mijn mening hierbij

Eerlijk gezegd was ik verbaast dat er een tube in het doosje zat. Op de doos stond toch echt ‘spray’… Een beetje teleurgesteld was ik dus. Toen ik de tube eruit haalde, zag ik dat het inderdaad gewoon een spray is, pfoe opgelucht! Eigenlijk vind ik dat idee van een tube met een spray wel leuk, dus daar won de zonnebrand al punten mee.

Het merk raadt je aan om de spray 20 minuten voordat je de zon in gaat, aan te brengen. Zo gezegd, zo gedaan en daar was ik later erg blij mee. Nu ben ik altijd al een matige zonnebrand smeerder geweest, maar zelfs met een klein beetje, was mijn huid wit. Er kwam een soort wit/grijze gloed over mijn huid en hoe hard ik ook probeerde om het weg te krijgen, het lukte niet. Helaas zag je dit niet goed op de foto’s, maar dat betekent ook dat het niet zo duidelijk zichtbaar was. Wat ik wel heel fijn vindt aan de spray, is het feit dat hij niet plakt. Toen ik de zonnebrand verdeeld had op mijn lichaam, voelde het zelfs een beetje stug, maar niet op een vervelende manier.

Met iets wat witte benen en armen ging ik dus starten aan de work-out op het Healthyfest. En wonder boven wonder, zat de zonnebrand er na al dat zweten aan het eind van de work-out nog op! De wit/grijze gloed was een heel stuk minder geworden en de zonnebrand was goed in mijn huid getrokken, maar toch merkte ik aan het stuggere gevoel en het kleine beetje wit wat ik nog zag, dat er wel degelijk nog zonnebrand op mijn lichaam aanwezig was. Een goed teken, want met al dat gesport van mij komt een goed blijvende zonnebrand goed van pas in de zomer!

Aan het einde van de dag was het tijd voor het ‘ben ik bruin geworden?’ momentje. Je kent hem vast😉 Ik moet zeggen, ik was aangenaam verrast! Mijn huid was heel mooi en egaal bruin geworden en zag er gewoon nog glad uit. Vaak heb ik na een dag in de zon een hele droge huid, maar dit was helemaal niet het geval. Ook gezien het feit dat ik eerst mijn twijfels had of ik met deze zonnebrand wel bruin kon worden, was ik helemaal enthousiast.

Als ik dit product een cijfer moest geven, zou dat een 7,5 zijn. Dit komt, omdat ik een hekel heb aan een zichtbare zonnebrand. Maar omdat deze spray je huid zo’n goed en mooi uiterlijk geeft nadat je een hele dag in de zon hebt gezeten, verdient hij wat mijn betreft best een ruime voldoende!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *