Skincare voor een droge huid van Marijke

Skincare voor een droge huid
Skincare voor een droge huid

Mijn huid is de laatste tijd erg droog en hierdoor heb ik snel wondjes. Wat kun je daar tegen doen? Mijn eerste gedachte was om mijn hele gezicht in te smeren met de meest vette creme die ik kon vinden maar helaas gaf dit niet veel verbetering. Daarom heb ik wat meer online onderzoek ingeschakeld en een nieuwe skincare routine bedacht voor een droge huid. Hopelijk helpt dit als jij last hebt van de zelfde problemen.

1. Was je gezicht

De eerste stap is heel simpel. Zorg ervoor dat je gezicht goed gewassen hebt voor je begint met het aanbrengen van producten. Ik gebruik hiervoor de Natural Konjac Sponge van black bamboo. Het voordeel van deze spons is dat hij heel zacht is en dus geen schade van de huid veroorzaakt.

2. Cleanser

Ik begin met de cleanser van Oliv. Hiermee reinig je je gezicht en maak je je gezicht klaar voor de producten die je later gebruikt. Ik ben zelf erg blij met de Oliv cleanser omdat hij makkelijk aan te brengen is en heerlijk ruikt!

3. Toner

Ik gebuikte nooit een toner gezien na het aanbrengen van een toner je huis nog droger en gevoeliger aanvoelt. Zeker toners speciaal gemaakt voor acne kunnen zorgen voor meer uitdroging. Dit omdat deze toners focussen op het verwijderen van vet voor acne veroorzaakt door een vette huid. Dit maakt je probleem met een droge huid dus enkel erger. Zorg dus dat je een toner koopt voor een gevoelige huid. Ik gebruik zelf de toner van Oliv. Dit is een toner op basis van biologisch olijfblad. Hierdoor voelt mijn huid heel schoon aan maar de toner droogt de huid niet uit. Echt een aanrader voor als je een drogere huid hebt.

4. Moisturizer

Na het gebruik van een toner is het heel belangrijk dat je een moisturizer gebruikt. Dit hydrateert de huid en zorgt ervoor dat je huid minder snel gevoelig wordt. Ik raad zelf aan om altijd een moisturizer in je tas te hebben voor als je gedurende de dag last krijgt van je huid. Smeer dan niet je hele gezicht in maar breng de moisturizer aan op de gevoelige plekken. Zorg wel dat je voor het aanbrengen van de moisturizer je gezicht wast.

Extra tips:

Voorkom agressieve scrubs van de huid. Lichte scrubs kunnen gebruikt worden om dode huidcellen te verwijderen maar als je te agressief scrubt krijg je wondjes in je huid en wordt je huid te droog. Daarnaast is het super belangrijk dat je genoeg drinkt. Een droge huid kan een tegen zijn van dehydratatie. Je kunt veel creme’s gebruiken maar de enige goede oplossing is dan meer drinken. De theeverslaafde in mij doet dit door heel veel kopjes thee!

Als jullie zelf nog tips hebben hoor ik die graag! Je kunt ons altijd een DM sturen op instagram (@bosbeauty).

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *