Theeleuten met Yourdailyteacup van Marijke

Als je de Bosbeauty blogs al wat langer leest weet je dat ik gek ben op thee. Daarom vond ik het ook superleuk te praten met Rensina van @yourdailyteacup. Zij is het creatieve brein achter de theewebshop Yourdailyteacup en heeft samen met Bosbeauty een leuke winkel met café in Groningen. Ik had onlangs een videogesprek met haar waarbij we onder het genot van een kopje thee hebben gepraat over hun bedrijf en haar liefde voor thee.  

Yourdailyteacup

Hoe ben je begonnen met de webshop en winkel?

Ik heb een creatieve studie gedaan, aan het Cibap in Zwolle. In mijn opleiding mocht je in het laatste halfjaar voor jezelf beginnen met steun van de opleiding. Aangezien ik erg veel van thee houdt en vind dat thee meer waarde verdiend ben ik gestart met een thee concept. Dat vond ik zo leuk dat ik er meteen mee doorgegaan ben na de opleiding. Ik had altijd al de droom om een thee winkel te beginnen maar om dat alleen te doen is een grote stap. Vandaar dat ik met een webshop ben begonnen, zodat ik kon zien hoe de mensen op mijn producten reageerden en een klantenkring kon opbouwen. Daarna ben ik ook op markten gaan staan en ben ik workshops gaan geven.

En toen?

Yourdailyteacup wordt ook al in een aantal winkels en webshops verkocht en geserveerd in enkele cafés in Groningen. De winkel en webshop BosBeauty in Winschoten is daar ook een van en zo kregen Wim en ik erg veel contact. Hij wist van mijn theewinkel droom en zo hebben wij besloten om de winkel samen te beginnen. Wim heeft veel ervaring met het hebben van een eigen winkel en kennis van de zakelijke kant en ik doe meer de creatieve kant en styling van de winkel en webshop. Een perfecte aanvulling op elkaar!

Wat is jouw favoriete thee?

Milky Oolong vind ik erg lekker, en pure groene theesoorten. Deze hebben vaak van zichzelf al zoveel smaak dat je geen toevoeging meer nodig hebt. Het ligt ook aan het moment, in de winter hou ik meer van kruidige thee en in de lente meer fruitige theesmaken. Maar Milky Oolong is mijn favoriet!  

Wat zijn je dromen voor de toekomst van Yourdailyteacup?

De winkel was altijd mijn droom en dat is nu gelukt. Al twee jaar was ik bezig hoe mijn winkel er uit moest zien en dat is nu gelukt. Misschien een groter pand, zodat we verder kunnen uitbreiden met nieuwe merken, meer winkel en nog meer tafeltjes. Of misschien meerdere locaties.
Ik heb ook nog meer plannen voor cadeau pakketten. Een ander idee is een online workshop.

Wat is jouw advies voor mensen die ook een eigen winkel willen beginnen?

Blijf bij jezelf en wat je zelf wilt. Iedereen die hoort dat je een winkel gaat beginnen geeft adviezen en vraagt of je dat nou wel zal doen. Op zich is advies goed maar op den duur kan het dan ook iemand anders zijn winkel worden. Ook heb ik wel gehad dat mensen kritiek gaven en zeiden moet je dit wel doen, dat maakte me best onzeker. Maar omdat ik het samen deed met Wim had ik er wel meer vertrouwen in. Mensen zijn echt bij dat wij er zijn en ik merk ook echt dat er vraag naar is. Dus blijf bij jezelf en je eigen idee!

Ik vond het erg leuk om met Rensina te praten en hun bedrijf wat beter te leren kennen.  Kom ook een keertje langs in de winkel van Yourdailyteacup in Groningen. Je kunt de thee varianten van Rensina ook vinden in de webshop van bosbeauty.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *