Uoga Uoga haarverzorging van Tamar

Na weken gebruik te hebben gemaakt van een blok natuurlijke shampoo vroeg ik aan BosBeauty of er ook natuurlijke vloeibare shampoo was. En als het kon, het liefst ook, natuurlijke conditioner. Dit was een simpele opdracht en voordat ik het wist kreeg ik de shampoo en conditioner van Uoga Uoga thuisgestuurd.

Uoga Uoga Rowan Day

Uoga Uoga is een merk dat naast haarproducten, ook cosmetica verkoopt. Alles 100% natuurlijk.

Op mijn deurmat verscheen de Rowan Day shampoo en de Finally! conditioner. De haarverzorgingsproducten bevatten alleen de mildste ingrediënten, afgeleid van natuurlijke bronnen. Zo kan ik mijn haar voorzichtig wassen zonder dat het uitdroogt. De producten bevatten:

– Jojaba-olie: deze helpt de talgbalans te herstellen en voedt de hoofdhuid van droog haar.

– Rowan-bessen: deze bessen hebben antioxiderende eigenschappen en slaan veel vitamine C op. dit is nodig voor droog en beschadigd haar.

– Rozenbottelextract: bevat essentiële vetzuren, vitamines en mineralen. Deze hydrateren en genezen het haar effectief.

– Lindebloesem en kamille: verzachten en desinfecteren de hoofdhuid. Hierdoor krijgt het haar glans en elasticiteit.

– Grote klis: dit wordt gebruikt voor de worstelsterkte van haar oudheid. De zoete vlag wordt gebruikt voor de stimulatie van de haargroei.

De combinatie en samenwerking van deze kruidige eigenschappen zorgen ervoor dat je haar de hele dag schoon en gezond is.

Review

Mijn mening over deze twee producten is erg wisselend. Ik miste toen ik alleen een blok natuurlijke shampoo had erg mijn conditioner. Dit bestaat echter wel, alleen had ik dat niet thuis. Super blij was ik dus dat ik nu natuurlijke shampoo en conditioner had.

Van mijzelf heb ik, ik weet niet beter, snel vettig haar. Dit ben ik sinds ik bij BosBeauty blog aan het verbeteren, door steeds minder en minder vaak mijn haar te ‘moeten’ wassen. Aan het begin hielpen deze shampoo en conditioner hier echt bij. Een heerlijke geur sensatie van een zoetere shampoo en een frissere conditioner. Alleen merkte ik al snel dat ik een enorm grote hoeveelheid shampoo door mijn haar moet smeren, voor en een schuim effect, en zodat mijn haar overal goed gewassen wordt. Ik heb zelfs een keer gehad dat mijn haar na een wasbeurt nog vettiger was dan het was voor het wassen. Ik had te weinig shampoo gebruikt. En de hoeveelheid die ik toen gebruikte was voor mijn doen aardig veel.

Het grootste nadeel vind ik dus vooral de hoeveelheid shampoo en conditioner wat ik moet gebruiken voor een schone en verzorgde uitstraling. De hoeveelheid zorgt ervoor dat de shampoo zo op is en het niet helpt in het ‘zuinige’ gedeelte van deze natuurlijke producten. Daarnaast moet ik door dit merk opeens weer vaker dan 2 keer per week mijn haar gaan wassen, omdat mijn haar veel sneller vettig is dan het voor het testen was. Heel frappant dit.

Dus ja, hoe goed er ook wordt beweerd, dat dit merk is. Het is zeker goed voor de natuur, maar of je haar er echt beter van wordt? Dat vraag ik mij enorm af. Mijn lange haar, wat niet super dik is, reageert helaas niet goed op dit merk. Het ruikt zeker heel lekker en hier heb ik al een aantal complimenten over gekregen, alleen heb ik liever schoon en verzorgd haar, dan alleen een lekkere geur.

Vragen? Stel ze gerust.

Dikke kus,

Tamar

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *