Vakantie essentials volgens Nannique

Hi, leuk dat je weer een kijkje neemt op deze blog! Misschien heb je vandaag vakantie gekregen (of misschien had je al vakantie) en sta je op het punt om je koffer in te pakken voor een aantal dagen weg. Heerlijk! Maar wat neem je allemaal mee als het gaat om verzorging- en beautyproducten? Ik vertel je de essentials die je nodig hebt, ongeacht waar je heen gaat of wat je gaat doen!

Natuurlijk neem je je standaard producten mee. Denk hierbij aan je dagelijkse make-up, douchespullen, tandpasta etc. Deze producten verschillen voor iedereen, omdat iedereen verschillende routines heeft. Zorg daarom eerst dat je deze spullen heb ingepakt. Als deze stap klaar is, maak je je toilettas compleet. Hieronder vertel ik je de dingen die ik áltijd meeneem, naast mijn dagelijkse producten.

Zonnebrand

Waar je ook op vakantie gaat en of dat dan een échte zonvakantie is, een avontuurlijke vakantie of wintersport, zonnebrand komt altijd van pas! Het laatst wat je wilt, is terug komen als een tomaat die vervelt. Zelf gebruik ik altijd een spray, zodat je niet wit van de zonnebrand rondloopt of alles glibberig is. Deze zonnebrand zou daarom goed van pas komen. En met die mooie fles wil je wel shinen op het strand hoor! Meer fan van wintersport? Geen probleem! Maar ook hier moet je je blijven beschermen tegen de zon, het zal je verbazen hoe snel het kan gaan op de piste. Gelukkig zijn er vele zonnebrandcrèmes en sprays speciaal voor wintersport, zoals deze.

Masker

Maskers, I love them! Thuis probeer ik minimaal één keer per week een masker te doen, maar vaak schiet dit er doorheen… Op vakantie doe ik het daarentegen wel sneller, in de ochtend bijvoorbeeld. En dat is harstikke goed, want door de warmte, of juist door de kou, kan je huid erg uitdrogen. Je huid kan sowieso op verschillende manieren reageren op het andere klimaat. Ik vind het dan erg fijn om met een hydraterend masker, zoals deze, mijn huid te verzorgen. Bovendien reinigt een masker je huid heel goed, ook dit is erg belangrijk, omdat er van allerlei bacteriën en stoffen op je huid kunnen komen door alle activiteiten die je doet. En ja, ook van het zweet van in de zon bakken 😉

Body butter/olie

Niet alleen de huid van je gezicht kan reageren op de andere weersomstandigheden, de rest van je huid ook. Daarom heb ik ook altijd een body butter of olie mee, zodat ik mijn droge benen blijf verzorgen. Bovendien zien stralende benen er mooier uit onder je jurkjes en shorts. Gebruik ook hiervoor weer een hydraterende variant.

Scrub

Ik neem altijd een scrub mee op vakantie. Scrubben vind ik namelijk ideaal en houdt je huid veel mooier. Ik wil niet dat mijn huid ten koste gaat van mijn vakantie en dus doe ik mijn wekelijkse scrubs ook ergens anders op de wereld. Vaak is dit een gezichtsscrub, maar je hebt ook scrubs die voor het lichaam zijn, deze houden je huidt lekker zacht en verzorgend.

Parfum

Parfum is voor iedereen een ander verhaal. De een wilt een sterke, de ander wilt een hele zoete. Maar wat je favoriet ook is, hij mag niet ontbreken in je koffer! Ik vind het leuk om parfum op te doen naar een restaurant. Ik zorg dus altijd dat ik een klein buisje gevuld met mijn favoriete parfum mee heb. Ga je liever uit tijdens je vakantie? I’m sure dat je je veel sterker voelt met een lekkere geur om je heen in de club!

Wattenstaafjes

Oke, oke, een wattenstaafje is niet iets wat je gebruikt op je lichaam, maar ik weet zeker dat iedereen ze gebruikt. Meiden waarschijnlijk vooral voor hun make-up (lees: alle mascara en eyeliner resten wegwerken 😉) en jongens zullen ze vooral voor hun oren gebruiken. Ik gebruik er iedere dag wel een stuk of 4 en dus kan ik deze echt niet missen op vakantie. Een handige verpakking als deze komt dan goed van pas! Je kunt hem namelijk zo in je toilettas stoppen. Bovendien zijn deze gemaakt van bamboe, dat is veel duurzamer dan de normale, plastic wattenstaafjes. Dan maken die 4 wattenstaafjes per dag ineens niet zo veel meer uit!

Waar gaat jouw volgende vakantie heen? En vergeet je dan niet deze producten mee te nemen? Ik weet zeker dat je huid het erg fijn vindt als hij verzorgt wordt op vakantie 😊

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *