Van mei tot en met september volop in de zon, mijn routine voor de huid van Tamar

Misschien is het je al een keer opgevallen, maar deze meid is door werk en door school vaker in het buitenland dan dat ze in Nederland is. Ik werk bij een reisorganisatie in de zomer waar ik dit seizoen drie reizen draai. Verder heb ik een profileringen van school in de outdoor branche geïnvesteerd. Hierdoor zit ik vanaf de meivakantie al vaak in het buitenland en dan voornamelijk in Frankrijk. En als bijkomstigheid besloot ik in november 2018 drie maanden lang te gaan backpacken door Azië. Kortgezegd: mijn huid heeft vaak en veel zon te voorduren. Leuk voor jullie om te weten wat voor meuk, allemaal goede producten dus, ik op mijn huid smeer voor een zo’n best mogelijk proces tot een knappe oma worden.

Zonnebrand

Het lijkt misschien ‘te’ logisch, maar dit is wel echt een must have en zeker een must smeer. Op de website van Bosbeauty zijn er gelukkig super veel opties voor een goede zonnebrand. Ik heb in mijn Day pack altijd een klein flesje zonnebrand zitten. Zon of geen zon, dit flesje zit er altijd in. Gewoon voor de zekerheid. Ik zei op een geven moment namelijk altijd: ‘Mijn huid heeft al zoveel zon gezien, ik verbrand niet meer.’ Dit is iets wat wel klopte, alleen kwam ik er later achter dat het echt gewoon super slecht is voor je huid. Als je een rimpelige oma of opa wil worden later (nog rimpeliger dan normaal), dan moet jij je lekker niet insmeren. Maar ben je van plan om een knapperd te blijven, ook als je 65+ bent, blijf dan lekker smeren. Ook met een T-shirt aan kan je nog verbranden. No kidding!

Lotion

Naast dat mijn huid veel in de zon is, houd ik ook enorm van watersporten en ben ik soms periodes van minimaal drie dagen lang alleen maar in het water te vinden. Mijn huid, en ik denk ook jullie huid, wordt niet alleen droog van de zon, maar ook van water. Ik heb dan altijd hand lotion bij me. Ik heb net een Vegan Watermelon crème gekregen voor de handen en voeten. Deze is echt heerlijk. Verder heb ik altijd Vaseline lotion in mijn tas voor mijn benen en armen. Als laatste douche ik vaak met douche crème waar ook bodylotion in zit. Zodat ik zoveel mogelijk kan voorkomen dat mijn huid echt te droog wordt. Ik word daar zelf namelijk echt kriegelig van en mijn handen gaan er niet goed op. De huid van mijn vingers, beginnende bij mijn wijsvingers, drogen dan gewoon echt helemaal uit en gaat breken. Dit is echt geen pretje. Dus lekker smeren met die lotion, want voorkomen is beter dan oplossen.

Scrub

Scrub is naast lotion voor mij echt life, de leven, gewoon alles! Ik vind het heerlijk om de scrub over mijn huid te smeren en alle droge en dode huidcellen mee te nemen en mijn huid weer op te knappen. Een aantal week geleden kocht ik bij Lush een scrub blok met kokosolie. Dit is een scrub speciaal voor het gezicht en is echt super makkelijk om aan te brengen. Je maakt het blokje onder de kraan nat en je kan het gaan uitsmeren op je gezicht. Vervolgens breng ik de scrub met mijn vingers goed aan op de huid. Soms wordt mijn gezicht een beetje rood door het smeren omdat ik het zo grof doe. Ik hou daarvan, maar dat hoeven jullie natuurlijk niet te doen. Als laatste laat ik de scrub iets van vijf minuten zitten en was ik het van mijn gezicht af. Je huid voelt lekker zacht aan en ook fris.

Olie

Toen ik 11 juli terugkwam van mijn tweede reis met werk stond er een pakketje van Bosbeauty op mij te wachten. Hierin zaten, naast de watermelon lotion, ook twee verschillende oliën in. Ik kwam er al snel achter dat wanneer mijn gezicht wat gevoeliger is, ik de olie kan gebruiken. De olie haalt natuurlijk niet de dode huidcellen weg, maar maakt je gezicht wel weer helemaal schoon en laat je gezicht ook weer zacht aanvoelen. Met een watje of mijn vingers breng ik de olie aan en reinig ik mijn gezicht. De olie even laten intrekken en afspoelen.

After sun

Misschien net zo’n inkoppertje als de zonnebrand maar wel net zo noodzakelijk. Als mijn huid toch wat verbrand is, of door de zon wat gevoeliger is geworden gaat er altijd wat after sun op. Wel de after sun met een kokosgeurtje, want ik hou nou eenmaal enorm van kokos. Ik moet wel toegeven dat ik soms liever lotion gebruik dan after sun, maar ik moet soms niet zo eigenwijs zijn maar gewoon smeren.

Ik hoop dat je er wat aan hebt en bij vragen moet je je niet inhouden maar gewoon even een bericht sturen.

Dikke kus,

Tamar

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *