Zero waste met Shampoo en conditioner van Marijke

Overal zit een laagje plastic omheen, of het nou je koekjes zijn of je nieuwe tijdschrift je ontkomt er niet aan. Ik schrik er wel van hoe veel afval ik iedere dag in de prullenbak gooi.  Daarom proberen steeds meer mensen de zero waste lifestyle en ik ben er zelf ook wat meer over gaan lezen. Die koekjes kan ik wel overslaan en dat tijdschrift lees ik wel online maar je zeep zit ook in plastic. Ik zet me graag in voor het milieu maar me niet kunnen wassen gaat me toch een stap te ver.

Gelukkig verkoopt bosbeauty ook shampoo en conditioner bars, zo kan je je haar blijven wassen zonder afval te produceren. Klinkt perfect maar werkt het ook? Dit ga ik voor jullie testen. Ik heb een week lang mijn haar gewassen met deze producten en dit is het resultaat!

Mijn ervaring

Ik heb de Wine & Silk Haarzeep voor droog tot normaal haar en de Solid conditioner Nemo getest. De eerste dag was het wel even wennen hoor. Hoe pak je dat aan met zo’n blok zeep je haar wassen. Doe je eerst wat zeep op je handen of haal je zo’n blok zeep gewoon door je haar. Het resultaat was dan ook dat ik veel te veel zeep gebruikt had en mijn haar een beetje een chaos was de dag erna maar daar leren we ook weer van.

Ik heb hierna wat gevarieerd met de hoe ik de zeep aan bracht. De zeep direct over mijn haar wrijven werkte voor mij niet zo goed. Ik heb ook geprobeerd de zeep eerst aan te brengen op mijn handen en een washandje. Wat voor mij het beste werkt is de zeep eerst op mijn handen aan te brengen en daarna in mijn haar te doen. Zo kan je makkelijker bepalen hor veel zeep je in je haar doet.

Ook raad ik aan de zeep ergens droog neer te leggen op een plek die niet te warm is. Na gebruik stolt de zeep weer en als je deze dan bij de wasbak of in de douche legt laat zit een zeep residu achter. Daarom raad ik aan de zeep op een bordje te leggen zodat je deze makkelijk af kan spoelen.

Mijn oordeel

Het is even wennen maar ik kan niet meer zonder! De eerste wasbeurt was geen succes maar als je eenmaal doorhebt hoeveel zeep je haar nodig heeft werken deze conditioner en shampoo super goed. Naast dat het gebruiken van deze shampoo en conditioner bars beter zijn voor het milieu merk ik ook dat mijn haar langer schoon blijft. Deze blijf ik zeker gebruiken!

Liefs,

Marijke

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *